I gamle dage skulle man til banken at tigge, hvis man havde brug for penge. Lige meget om man skulle bygge nyt hus, starte forretning eller bare havde brug for en smule ekstra kapital den måned, så var banken den eneste vej. Det betød desværre også, at rigtig mange måtte gå skuffede hjem. Banken låner nemlig ikke ud til alle og enhver.

De foretrækker i stedet at låne ud til dem, der allerede er rige, hvor de kan være sikre på at få deres penge igen. Som internettet er blevet mere og mere populært, er der dog også komet et hav af nye online muligheder til. Online kæmper låneudbyderne om at give dig det hurtigste, billigste og nemmeste lån til den laveste rente. Netop hvor nemt det er at tage et lån er også en måde, hvorpå de adskiller sig fra bankerne. Gå online og lån penge billigt på helligdage. Den slags kan man kun online.

Sov på det

Det vil altså sige, at du nu kan tage et lån til alt, så længe du har pengene til at betale det tilbage. Netop sidstnævnte kan dog ende med at blive farligt, hvis man tager for mange lån. Derfor er det vigtigt, at man lærer at skelne mellem, hvad der er en god grund til at tage et lån, og hvornår man i hvert fald ikke behøver det. Først og fremmest bør du gøre det til en fast regel, at du altid lige sover på det, før du tager et lån af nogen som helst årsag. SMS lån er en fantastisk teknologi, der gør det muligt at tage et lån lige så nemt som det er at sende en SMS. Netop derfor kan det også godt betale sig lige at sove på det, så man ikke bare bliver grebet af teknologien, letheden, eller det brændende ønske om at købe et eller andet.

Skeln mellem god og dårlig grund

Selv efter en god nats søvn, kan det dog være svært at skelne mellem det fornuftige lån og det dybt ufornuftige lån. Generelt kan det dog siges, at det fornuftige lån er lån til noget, der ikke kan udsættes. Tager du således lån for at få lidt flere penge til julegaverne eller bare betale regningerne for denne måned, er det helt legitimt. Låner du derimod for at købe noget, som du kunne få råd til efter at have sparet op i et par måneder, er lånet nok ikke en god ide.

Hvorvidt det er et godt lån, handler dog også rigtig meget om, hvorvidt det passer ind i dit månedlige budget. Begynder du først at tage lån og dermed også at betale renter, er det i hvert fald vigtigt, at du har et budget. Derudover handler det dog også om at finde det lån, der passer til situationen, men som samtidig ikke har så høj en ÅOP eller så kort en tilbagebetalinsfrist, at du bruger hele budgettet på det. Da ved du, at du har fundet et godt lån.