Livet er ikke altid lige nemt. Nogle gange er der noget, der går galt. Der er perioder, hvor du har det sværere end ellers. Måske er du i sådan en periode lige nu? Det kan være, du har mistet dit job. Så har du pludselig ingen indtægt. Det er rigtig dumt, når man havner i sådan en situation.

Når du pludselig ikke tjener penge, kan du få brug for at låne lidt. Så kan du klare dig, indtil du finder et nyt job. Det er også en god idé at prøve at forebygge den dumme situation. Simpelthen forebygge, at du kommer til at stå uden indtægt.

Meld dig ind i en a-kasse

En god måde at forebygge den dårlige situation på er ved at melde sig ind i en a-kasse. Det er ikke gratis at være medlem af en a-kasse, men du kan godt finde en til en god pris.

Når du er medlem af en a-kasse, så kan du få dagpenge. Det vil sige, at du ikke står helt uden indtægt, hvis du mister dit job. Du får ikke lige så meget, men du får noget. Find akasse priser i dag, og overvej, om du skal forebygge en situation med manglende indtægt.

En a-kasse er en forsikring, der lader dig undgå den svære situation, hvor du ikke har nogen penge.

Find et nyt job

Står du i situationen og mangler et job, så må du se at komme i gang med at finde et. Der er altid jobs at finde. Det er mere et spørgsmål om, om der er det perfekte job til dig.

Står du uden job, så kan du ikke tillade dig at være ret kritisk. Du har brug for et job. Derfor må du lave så bred en søgning som muligt. Søg i alle de brancher, hvor du har en chance for at kunne udføre jobbet.

Din jobsøgning kan foregå online, hvis du har en god internetforbindelse. Du kan opsætte nogle jobagenter, og du kan sende dine ansøgninger online. Så selvom du ikke har nogen indtægt, kan du ikke spare din internetforbindelse væk. En internetforbindelse pris behøver dog ikke at være ret høj.

Arbejd online

Har du en god internetforbindelse, kan du også arbejde online. Der er forskellige muligheder for at arbejde via internettet. Nogle steder kan man skrive tekster til hjemmesider eller lave kundesupport, andre steder kan man være med til at teste systemer.

Hvis du søger online jobs, er det endnu en grund til at have en god internetforbindelse.

Nogle online jobs har stor frihed, så du kan kombinere dem med et almindeligt job. Du kan altså godt fx i en periode have et job og også arbejde online. Så tjener du lidt ekstra penge, som du kan lægge til side til sværere tider. Det er også en form for forebyggelse.

Via dit internet kan du også deltage i forskellige undersøgelser og få gavekort eller ting som belønning. Det er ikke arbejde, men det kan give lidt ekstra, når du ikke har ret meget.