Der vil ofte komme tidspunkter, hvor noget bliver nedprioriteret eller udsat på grund af din privatøkonomi. Det kan være en skiferie med vennerne, du ikke køber dig med på grundet manglende økonomisk overskud. Denne artikel handler om, at det somme tider kan være vigtigt at smide al den sparen overbords og vælge at prioritere de vigtige øjeblikke i livet. Det kan være at tage et mindre lån for at få råd til en skiferie, eller for at kunne tage hele familien med til stranden, hvis I har haft et lidt hårdt år.

Find et godt kompromis

Selvfølgelig giver det ikke mening at overveje den helt store charterferie i topklasse, hvis man knap nok har overskud på bankkontoen. Det betyder dog ikke, at man slet ikke bør tage på ferie. For ferien kan være lige så vigtigt som arbejdet, når det kommer til at sammensætte et godt og holdbart liv. Ellers ender man bare med at blive nedslidt.

Det gælder altså om at finde et godt kompromis, hvor alle, inklusiv dig selv, er glade. Måske kan du og din familie tage på rundtur i Europa. Lej en bil og køb for eksempel noget Oister EU-roaming, tag et mindre lån og smut afsted. Hoteller, moteller og hostels rundt omkring plus mad behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene.

Det er bare rart at vide, at man har mulighed for at tage et mindre lån, hvis det bliver nødvendigt, men det behøver ikke at blive relevant. Tænk dog over, om det betyder mest at komme på ferie med familien eller at opbygge en lille smule gæld. Så længe gælden ikke er alt for stor, bør man godt kunne retfærdiggøre det over for sig selv.

Diskuter mulighederne derhjemme

Når I har besluttet jer for at tage på ferie med familien, skal der besluttes hvor det skal være. Her kan det være en god idé at diskutere det med alle familiens medlemmer, selv de mindste børn. Hvis børnene har et ønske, kan det kun gøre dem glade at blive lyttet til. Og ofte er børnenes ønsker ikke lige så dyre som de voksnes.

Læs alt om rejser på nettet og i guide bøger og magasiner, kig på billeder og videoer online og se, om der ikke er noget, der frister. Sådan kan I hurtigt opbygge en prioritetsliste med en masse gode muligheder.

Når først I har sådan en liste med drømme, mere eller mindre realistiske, kan I begynde at sortere fra. Begynd at undersøge mulighederne for at købe de forskellige rejser, sæt et maksimum og sorter de dyreste fra. På den måde for I indskrænket mulighederne til de mest realistiske, hvorefter du kan begynde at researche yderligere.

Hvis I ender med flere forskellige rejser, der står nogenlunde lige, kan det være en idé at tage den i familien igen og muligvis at stemme om de forskellige muligheder. Trods en stram økonomi kan det alligevel ende med en fantastisk ferie, som I har fundet frem til i fællesskab. Det er da værd at arbejde for.