Ikke alle drømmeuddannelser udbydes af offentlig godkendte uddannelsesinstitutioner. Det betyder ofte en høj egenbetaling og ingen SU til de daglige leveomkostninger. Det kan bremse de fleste fra at vælge at søge ind på den uddannelse, de allerhelst vil tage. Men sådan behøver det ikke at være.   

Gode uddannelser trods manglende godkendelse

I Danmark er ikke alle uddannelsesinstitutioner godkendte i det danske videregående uddannelsessystem. Det betyder at de uden den offentlige anerkendelse, ikke kan udstede eksamensbeviser, der kvalificerer den studerende videre i det danske uddannelsessystem. Men det behøver uddannelserne ikke nødvendigvis at blive dårligere af. Der findes rigtig mange spændende uddannelser og kurser i Danmark og i udlandet, som kan kvalificere dig til lige netop det, som du brænder for.

Ikke SU-berettigede uddannelser

Listen er lang for uddannelser, der ikke er SU-berettigede. Deltidsuddannelser, enkeltstående uddannelser, efter-/videreuddannelser og fjernundervisning hører ind under gruppen af uddannelser, hvor du selv må have tegnebogen op af lommen. Alle kunstneriske og kulturelle uddannelser skal leve op til særlige krav og har uddannelsen et politisk eller religiøst formål, er den også undtaget. Hvis du drømmer om at blive pilot eller berider, ser det heller ikke for lyst ud. Har du ønske om at gøre noget givtigt for dine medmennesker, er det kun de gængse SOSU-uddannelser og pædagogiske uddannelser, du kan få betalt. Udgifter til alternative uddannelser/behandlingsmetoder dækkes nemlig heller ikke. Det afholder mange fra at tage disse uddannelser, da det økonomisk ikke altid kan lade sig gøre i en almindelig husstand, som kræver 2 indtægter.

Lån med straksudbetaling

Det kan heldigvis godt lade sig gøre alligevel. Hvis du virkelig vil det så meget, at du ikke kan tænke på andet. Hvis du slet ikke kan se dig selv som andet end f.eks. kinesiolog. Så er der hjælp at hente. Du kan tage et lån og starte på din drømmeuddannelse med det samme. Lån penge nu med et strakslån og få din drøm realiseret. Med et straks lån får du lånet udbetalt med straks udbetaling. Du kan låne lige fra 1.000 kr. og helt op til 500.000 kr., så du bliver ikke begrænset i dit uddannelsesvalg. Der er kun simple krav for at ansøge og du får pengene på under 60 minutter. Hvis du er registreret i RKI, kan det være lidt vanskeligere at finde et lån. Det kan dog lade sig gøre, da flere udbydere af kviklån vurderer ud fra andre kriterier. Det kan f.eks. være lån baseret på kreditvurderinger, pant og/eller kautionister fremfor RKI. Tænk på hvor tæt du kan være lige nu på at realisere din drøm om en bestemt uddannelse. Det er bare om at komme i gang med at undersøge hvilke af dine favorituddannelser, der starter hold op lige efter årsskiftet og lån penge nu. Allerede i starten af år 2021 kan du være studerende og på vej mod et bedre og mere indholdsrigt arbejdsliv. Måske som ansat eller måske tager du springet og starter op med selvstændig forretning. Valget er dit, muligheden ligger lige for dine fødder.