Et mikrolån er – som navnet på det afsløre – et lån på mindre penge end de fleste andre lån. De penge man låner via mikrolån, er penge til fri anvendelse. Det er dog også på kort tid til at betale pengene tilbage. Lånet minder om et SMS-lån. Det bruges dog ikke så meget som før i tiden. Mikrolånet har nemlig overtaget.

Goder ved et mikrolån

Et mikrolån er nemt at tage. Det er det fordi der ikke er så høje krav til disse lån. Selvfølgelig skal man vide, hvad man laver inden man tager et mikrolån. Men det skal man ved alle lån. Lån penge nemt og hurtigt, men vær obs på det med småt. Alle har forskellige afbetalingsperioder, lånebeløb og krav.

Et mikrolån, minder på mange punkter om et kviklån. Det vil sige at ingen af dem har reel sikkerhed. Til gengæld har de begge hurtig udbetaling af lånet og kort afbetalingsperiode. Hvilket gør det oplagt i nødstilfælde. Så lån hurtigt penge, når det presser på økonomisk og i akutte situationer, men vær altid klar med en plan for tilbagebetaling, så det ikke bliver dyrere end nødvendigt.

Grunde til at tage et mikrolån

Et mikrolån har som sagt lave krav og hurtig udbetaling. Det vil sige at kort efter du ansøger om lånet, har du pengene i hænderne. Dette er smart, hvis man kritisk og akut står og mangler penge. Udover det, er der mulighed for at tage et lån på bare for eksempel 500 kroner. Det er ikke mange steder man kan det, så det en rigtig god ting ved lige præcis mikrolånet. Renten på et mikrolån kan variere rigtig meget, så det er vigtigt at tjekke op på, hvor høj en rente lånet du vil tage, har.

Udover de mange muligheder der er for lån inde for et mikrolån, er der mange andre grunde til at tage et mikrolån. Det er nemt og hurtigt. Man hører meget om at man ikke skal tage kviklån, SMS-lån eller mikrolån. Det er ikke nødvendigvis rigtigt. Det handler om at tage det rette mikrolån, kviklån eller SMS-lån. Dette kan der læses om på ovenstående hjemmesider. Med et mikrolån, får du pengene her og nu. Det er super nemt og hurtigt.

Forskel på mikrolån og kviklån

Der er ikke en kæmpestor forskel på mikrolån og kviklån. Der er dog uligheder. Et mikrolån er – som det ligger i ordet – et mindre lån. En anden ulighed er afbetalingsperioden, hvor et mikrolån har en kortere afbetalingsperiode. Sådan er det for det meste. Dette matcher dog at det også er et mindre lån. Et kviklån kan have en afbetalingsperiode på at fra seks måneder. Der kan man dog også tage større lån, men også helt små lån.

Hvilket lån man tager, bør afhænge af hvad du skal med pengene. Uanset om du tager et kviklån eller mikrolån, vil du få en vis frihed. Det får du fordi du netop har den mængde penge mellem hænderne, som du har brug for. Hav dog styr på ÅOP, rente og andet inden du tager et lån, så du ikke ender i stor gæld. Tager du det rigtige lån, ender du ikke i gæld.