I dag er det blevet utroligt let at låne penge på nettet, og for nogle er det alle tiders, mens det for andre er mindre heldigt, da de ikke kan styre det og kommer til at optage alt for mange og dyre lån, som de ikke får betalt af til tiden. Er man kommet ud på et sådant økonomisk skråplan, er det tid at få hanket op i sin økonomi og få styr på den. Det kan du læse mere om her, hvor vi giver dig gode råd til at få rettet skuden op. 

Netop fordi, det er blevet så let at låne, kan det være svært at overskue konsekvenserne af at optage et eller flere lån, og ikke alle er opmærksomme på, hvilke forhold, der knytter sig til det at låne af en låneudbyder, for her er der tale om helt andre vilkår, end hvis man havde lånt pengene af f.eks. sin mor eller far. 

Saml dine små lån til ét større 

Hvis dine mange små lån er kommet ud af kontrol og ved at udløbe uden at du har penge til dem, kan et hurtigt samlelån være en mulighed for at undgå strafrenter og ekstra gebyrer. Med et samlelån samler du alle de små lån og har således kun ét lån at forholde dig til. Det er dog ikke altid et samlelån kan betale sig, men i nogle tilfælde kan det. Undersøg rente, løbetid, årlige omkostninger (ÅOP) og det samlede tilbagebetalingsbeløb og sammenlign disse faktorer med dem i de små lån, inden du beslutter dig for et samlelån. 

Spar op, selv et lille beløb kan blive til noget 

Et samlelån kan være en del af løsningen til at få styr på sin økonomi og komme i gang med en mere sund udvikling, hvor man får mere for sine penge. Hvis du gerne vil undgå at optage nye lån, som du skal betale renter og omkostninger af, kan du se på, hvad du kan gøre for at skaffe penge på andre måder, ligesom du kan prøve at skære ned på dit forbrug. Pizza, casinospil, energidrik og snus er ikke strengt nødvendigt, og her der være mange penge at spare, som du så kan bruge på noget bedre.  

Du kan også prøve, om du kan få flere vagter på dit arbejde eller måske tage et ekstra job og på den måde tjene flere penge. Ikke mindst er det en rigtig god idé at få startet en opsparing. Selv et lille beløb hver måned bliver til noget i det lange løb, og hvis du sætter en fast overførsel op i din netbank, behøver du ikke tænke på at få det gjort hver måned, når din løn eller SU går ind. Overvej hver gang, du bruger penge, om det er virkelig vigtigt, eller om du kunne sætte beløbet ind på din opsparing i stedet.