Måske har du set reklamer for samlelån på TV eller rundt omkring på nettet og spekuleret på, hvad det mon kan være. Hvad er et samlelån, og hvem kan bruge dem, det ser vi på her, så læs med og bliv klogere på denne type af lån. 

Med internettet er det blevet utroligt let at låne penge, særligt de små, men dyre, lån. Nogle vil sige, at det er blevet for let, da ikke alle forstår at håndtere det at låne penge og få betalt dem tilbage igen. 

Saml dine små lån til ét større 

Men hvad er et samlelån egentligt? Som man næsten kan gætte ud fra navnet, handler det om at samle nogle lån. Disse lån drejer sig typisk om mindre lån, som nogle til gengæld har flere af, ja nogle har ligefrem mange, netop fordi det er så nemt at låne penge i dag. Med et samlelån samler man alle sine små lån til ét større, og så har man altså et samlelån. Hvis man overvejer et samlelån, kan man med fordel sammenligne låneudbydere for at finde det bedste samlelån. 

Lavere rente og længere løbetid 

Der kan være flere grunde til at samle dyre smålån i ét større lån. Dels kan man muligvis få en lavere rente med et samlelån end på de små lån, og dels er løbetiden, altså den tid det tager at betale lånet tilbage, ofte længere på et samlelån end et almindeligt kviklån. Dermed har man altså længere tid til at få betalt pengene tilbage, og behøver ikke stresse lige så meget over det, som hvis løbetiden er kort.  

Herudover kan det være en fordel kun at have ét lån at holde styr på fremfor en hel håndfuld. Det er dog ikke altid, et samlelån kan betale sig, så man må se sig godt for, inden man konverterer sine lån og se på bl.a. det samlede tilbagebetalingsbeløb. De årlige omkostninger (ÅOP) kan være højere, så dem skal man altså også have med i sine beregninger. 

Få styr på din økonomi 

De fleste mennesker, der har flere små lån, vil kunne få et samlelån, men det er låneudbyderen, der vurderer om man kan. Det er dog kun de mindre lån, man kan samle i et samlelån og altså ikke større lån som f.eks. et huslån eller et realkreditlån, for her er der tale om en helt anden type af lån. 

Hvis du spekulerer på, om et samlelån kan være en god idé for dig, kan du altså sammenligne de forskellige lån på en sammenligningsplatform, for der er mange udbydere, der tilbyder denne type af lån. Et samlelån kan være en del af løsningen, hvis man ønsker at få mere styr på sin økonomi, men det forudsætter, at man ikke blot fortsætter med at optage nye små lån, efter man har samlet de eksisterende.