Har du brug for penge nu og her, så er det mest normale at man overvejer et hurtiglån til at udrydde de rydde tal på kontoen, men der er heldigvis også andre muligheder. Uanset hvilken vej du ønsker at gå, så får du her nogle overordnede tips til at forbedre din økonomi – med eller uden et lån.

Undgå RKI ved at være sikker på hvad du har råd til at låne

Når man låner penge, er det vigtigt at man er opmærksom på, at et lån aldrig kommer gratis. Der er renter og gebyrer der skal betales og det er vigtigt at man kan afvikle som aftalt, så man ikke pludselig risikerer at blive registreret som en dårlig betaler og kommer i den kasse der er mærket med ”RKI”, for når man først bliver registreret i RKI, så forsvinder dine muligheder i fremtiden i samme omgang.

Se mere her hvis du gerne vil undersøge hvad lån der kan findes online koster. Du finder først og fremmest en sammenligningsside, der sidestiller de mulige lån du kan finde online så du let kan se hvilket lån der vil passe bedst til dig. Udover at finde listen over dine muligheder, vil du også kunne læse lidt mere op på, hvad det egentlig vil sige at låne et onlinelån.

Et onlinelån har aldrig været den bedste løsning hvis der er andre muligheder. Det skyldes at onlinelån typisk er så dyre at det er de færreste der får en afviklingsperiode som er til at have med at gøre. Hvis du alligevel ønsker at låne online, er det vigtigt at du vælger en afviklingsplan som du rent faktisk kan overholde, for at undgå at du lige pludselig skal til at låne flere penge for at betale de lånte penge tilbage – dette vil kun være en ond spiral at ramle ind i.

De alternativer du kan benytte dig af i stedet for at optage et onlinelån

Der er heldigvis andre muligheder for at finde penge, andet end at optage dyre lån online. Hvis man holder sig i boldgaden med lån, er onlinelån typisk de dyreste lån og du kan derfor med stor sandsynlighed opnå bedre aftaler, hvis du finder ud af noget med et lån igennem din egen bank hvis ikke du har et familiemedlem eller en god ven der kan hjælpe.

Hvis du helst vil undgå at låne overhovedet, så er der ting du kan gøre for at finde penge hurtigt og som ikke vil koste dig noget som sådan. For at finde frem til de bedste ting du kan gøre, så er det vigtigt at starte med at se nærmere på de udgifter og indtægter du allerede har for det er netop disse beløb du skal arbejde på at gøre større eller mindre.

Nogle gode sparetips som giver nok pote til at du kan mærke det er at du f.eks. kan vælge at tage kaffe med hjemmefra i stedet for at bestille latte fra diverse caféer du passerer. Du kan ligeledes sørge for at have dine egne muleposer med når du handler ind i din dagligvarebutik – poser er blevet vanvittig dyre og bare 1 pose hver dag i hele måneden vil betyde omkring 100 kroner mindre på din konto hver måned.