Vi kan alle have brug for en større eller mindre kapitalindsprøjtning fra tid til anden. Med de nye regler omkring loft på ÅOP er det blevet endnu mere fordelagtigt at låne og få flere penge mellem hænderne, uden at risikere at ende i dyb gæld, der ikke er til at komme ud af igen.

Nedenfor kan du læse meget mere om dine muligheder for at låne, samt hvad du skal huske i forbindelse hermed.  

Lån i bank eller online

Overordnet set har du to muligheder for at låne; du kan gå til banken eller låne online via de online låneudbydere. En tredje mulighed vil være at låne af venner og familie, hvilket højest sandsynligt også vil være det billigste, men muligheden er ikke god i længden, da man ikke skal blande penge og relationer sammen.

Så i stedet står du med valget mellem bank og internet. De forbrugslån bankerne tilbyder er meget ens og renteniveauet ligeså. Det er derfor nemt at gennemskue, men selve låneprocessen kan tage tid, og du skal dokumentere og argumentere, før pengene kan komme til rådighed. Onlinemuligheden er ofte lidt dyrere, men også meget mere fleksibel. Lån penge nu ved at gå på internettet, og find udbyder, indtast lånebeløb og ansøg. Pengene kan komme til rådighed samme dag.

Sammenlign priser, inden du låner

Som sagt er bankernes produkter meget standardiserede, og det er derfor hurtigt at sammenligne priser. Online kan det være mere omfattende. Det giver god mening at bruge lidt tid på at sammenligne prisniveau på renter og omkostninger. Der kan være stor forskel fra udbyder til udbyder, og dermed mange penge at spare.

Lån penge nu ved først at bruge de online prisberegnere på prissammenligningssiderne. Gå her efter laveste ÅOP, som er de samlede omkostninger, der er forbundet med lånet.

Lav en tilbagebetalingsplan

Penge, du låner, skal betales tilbage. Det er derfor vigtigt, at du laver en plan allerede ved låntagning for, hvordan du vil gøre det. Jo hurtigere du gør det, jo billigere bliver lånet, men du skal huske at lave en realistisk plan, du kan holde. For jo kortere låneperiode, jo højere ydelser skal du også betale. Indtænk din generelle økonomi i planen.

Få mere frihed i hverdagen

Lån penge nu og få flere penge til rådighed. Det kunne være til generelt forbrug til at forsøde hverdagen i en periode. Det kan også være til noget helt specifikt, du skal købe.