Konfirmation, runde fødselsdage, bryllupper, barnedåb m.m. Når det kommer til anledninger der kan bringe familie og venner sammen, så er listen lang; men det samme kommer listen med udgifter og planer også til at være. Begivenheden skal selvfølgelig være mindeværdig og det betyder at man helst ikke skal spare for meget.

Af denne grund kan man være nødt til at tage lån og spørgsmålene kommer hurtigt om både hvor meget du skal låne og eventuelt hvor meget du bør prøve at holde dig tilbage uden at gå på kompromis med hvor god festen skal være.

Overvej mængden af gæster

Når du køber mad udefra til større selskaber, så sker det ofte at de vil kræve efter antal kuverter. Kombinerer man denne information med at mange har tendenser til at invitere selv de der er helt ude på yderkanten af familien. Du ved dem hvor man mest inviterer dem fordi man kan ikke være andet bekendt trods for de skaber det samme drama hver gang man giver dem en chance til.

Hvis man skærer den form for venner og familie fra listen af inviterede, og netop inviterer dem man har tættest og som man kan nyde aftenen med, så vil du hurtigere få gjort festen langt billigere. Du kan samtidig overveje at opdele festerne. Gør dem mindre men hold flere af dem, undgå at have behovet for at leje festlokaler og underholdning, men gør det hyggeligt. Kig efter gode muligheder for mad; find de bedste måltidskasser nu og lad dem sætte menuen for dig og din familie så I sammen kan vælge hvad der vil passe bedst til disse små fester.

At dele tingene op på den måde gør også at du stadig kan have behov for at tage et lille lån til at gøre lidt ekstra ud af det, men du vil også have disse perioder hvor du kan nå at spare sammen til det næste frem for at skulle ruineres til én fest.

Kan du gøre det selv?

Grillfester er gode eksempler på at man ikke behøver et fuldt mandskab for at kunne lave mad til mange og at man samtidig kan lave sindssyg lækker mad til mange som en enkelt person. Hvis man skal holde større fester med mange mennesker, så er det ideelt at gøre det i grillsæsonen netop af denne grund.

Dog er det ikke ensbetydende med at det er billigt at grille. I dag kan grill nemlig en hel masse ting og det betyder også at en grill vil have et større behov for at blive vedligeholdt, at mere kan gå i stykker og fordi disse reservedele er lavet af robuste kvalitetsmaterialer, jamen så vil det kunne mærkes hvis du pludselig har behov for nogle reservedele til weber q3000 for eksempel.

Disse reservedele koster ikke nødvendigvis en formue, men skal du have nok af dem og vælger du samtidig i glæden over at skulle grille at du skal have nyt udstyr med i købet, så kan det mærkes på kontoen og her kunne du overveje et lille lån ligeså.