Online lån vinder i større og større omfang frem, og imødekommer forbrugernes behov for fleksibilitet og nemhed i låntagningen. Ved at låne online bliver du din egen herre over lånets størrelse, løbetid og omkostninger. Det kræver dog, at du overordnet sætter dig ind nedenstående fokuspunkter.

Øget konkurrence på lånemarkedet

I kølvandet på den finansielle krise er de traditionelle banker blevet langt mere tilbageholdende med at låne penge ud. Derudover er arbejdsgangene blevet mere besværlige i takt med den mindskede risikovillighed. Som modsvar til dette søger danskerne nu online for at optage lån. Processen er nemmere og mere fleksibel, og du får derfor hurtigere adgang til pengene. Den stigende efterspørgsel efter online lån har medført et stigende udbud. Den øgede konkurrence blandt låneudbyderne kommer dig som forbruger til gode. Det betyder nemlig at priserne på lånene, samt fleksibiliteten i de forskellige lånformer, er fordelagtige.

Kviklån vs. Mikrolån

Når du skal vælge mellem online lån, er det væsentlig at kende til forskellen mellem kviklån og mikrolån for at vide, hvad du skal gå efter. I denne sammenhæng skal du først tage stilling til beløbets størrelse. Mikrolån er, ligesom navnet antyder, små lån, dvs. lån af lave beløb. Her er der fx tale om lån i en størrelsesorden af fx 500, 1.000 eller max 3.000 kr. Ligeledes er løbetiden kort. For mere info om mikrolån og optagelse af lån klik her. Ved kviklån kan du låne større beløb og tilmed opnå en længere løbetid.

Sammenlign priser og find det billigste lån

Det er fornuftigt ikke at gå med det første og det bedste online lån, man falder over. Du kan med fordel anvende forskellige prissammenligningssider, der nemt og overskueligt opstiller flere forskellige tilbud på det samme lån. Herved kan du hurtigt få overblik over, hvilket lån der er billigst og mest fordelagtigt for dig. Det er i denne sammenhæng væsentligt at nævne, at du ikke kun skal gå efter laveste rente, men i stedet kigge efter laveste ÅOP, som betegner årlige omkostninger i procent, og er alle de samlede omkostninger, der er forbundet med lånet.

Lån når du har tid

Online lån er det allermest fleksible lån, du finder. Du skal ikke bestille tid i en bank, du skal ikke vente på din rådgivers tilgængelighed, du er ikke afhængig af åbningstider, du skal ikke kreditvurderes, og du skal ikke vente længe på at få pengene udbetalt. Derimod kan du blot sidde hjemme i din dagligstue med stængerne oppe og hurtigt, nemt og enkelt oprette en ansøgning på kort tid, få svar inden for få minutter og have pengene til rådighed på din konto i løbet af max 48 timer.

Vælg gerne en ukendt låneudbyder
Du skal ikke være bange for at vælge en, for dig, ukendt låneudbyder når du optager lån. Alle finansielle virksomheder der driver bankvirksomhed er under opsyn af Finanstilsynet. De sikrer at alle bankvirksomheder overholder gældende love og regler på området. Du skal derfor altid gå efter laveste pris på lånet og aldrig kigge på hvem der udbyder lånet og om det er et navn du kender.