Det kan være en dyr fornøjelse, når du første gang skal flytte hjemmefra. Der kommer lidt flere omkostninger end man måske lige regner med, og flere ting vil mangle end du lige havde forventet. Vi vil derfor prøve at hjælpe dig lidt med, at komme igennem flytningen hjemmefra helskindet.

Omkostninger forbundet med flytningen

Der er nogle helt tydelige omkostninger, når du skal flytte hjemmefra. Først og fremmest kommer der et depositum, der skal betales inden indflytning. Dette er ofte et ret stort beløb, for en der første gang skal flytte hjemmefra.

Det er ikke alle unge mennesker, der har sparet penge op til sådan en betaling. Derfor er det måske en mulighed at låne pengene. Den billigste mulighed ville være at låne pengene ved et familiemedlem, men ofte kan familie og penge være en farlig kombination.

Derfor er det godt at der i dag er mange fine muligheder for at låne penge, til lave renter. Hos blandt andet Seedmoney.dk, får du en smart oversigt over de mange lånemuligheder der findes herhjemme.

Når du først er flyttet, er der mange udgifter som kommer løbende. For eksempel skal du måske ud og købe møbler til din nye bolig, som ofte kan være en ret dyr fornøjelse. Herfra begynder de faste omkostninger så at strømme ind, som husleje, aconto forbrug, internet, tv osv. Derfor er det en god idé at få fastlagt et budget, så snart du har overblik over alle dine faste udgifter.

Transport

Som ung nyflytter, er du ofte enten studerende, i lære eller i fast arbejde. Derfor kan det være et dilemma hvordan du skal pendle, såfremt du har en distance til enten skole eller din arbejdsplads.

Hvis du har en forholdsvis lang distance, skal du bestemme dig for om du vil benytte dig af offentlige transport eller om der skal investeres i en bil.

Der kan være mange fordele ved hver af de to muligheder, men ofte vil offentlig transport være den billigste mulighed. Dog er der mere frihed ved at have en bil.

Nu til dags er der mange fordelagtige måder, hvorpå du kan anskaffe dig en bil. Enten kan du finde en meget billig brugt bil, som der eventuelt skal et lille lån til. Derudover kan du overveje at finansiere eller lease en nyere bil, såfremt du har en solid indkomst udover SU, til at tilbagebetale disse lån. Dette er noget du bør overveje kraftigt, og eventuelt snakke med din bankrådgiver om.

5 simple tips til at styrke din økonomi

Disse tips er mest rettet mod den unge studerende som er flyttet hjemmefra.

  1.  Afmeld dyre abonnementer – Abonnementer som du ikke bruger som blade, fitness m.m.
  2. Skær lidt ned på nogen af de dyre byture, middage på restauranter osv.
  3. Få et deltidsjob, som eventuelt er relevant for dit studie
  4. Når der skal købes studiebøger, så forsøg at finde brugte bøger. Der er mange penge at spare der.
  5. Få fastlagt et budget så snart du kender alle dine faste indtægter og udgifter