Er du ligesom mange andre studerende en fattiglus? Synes du, at julen er en af de årstider, som det kan være ret hårdt at komme igennem rent økonomisk? Så læs med her.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at juletiden for mange kan gå hen og blive en noget dyr affære. Ofte vil man gerne forære de helt rigtige gaver til dem, man holder af, og dette kan sommetider gå hen og blive nogle en anelse dyre gaver. For nogle kan det være en stor hjælp at tage et mindre forbrugslån. Læs mere her.

Tag et lån

Du har måske primært hørt dårlige ting om de mindre forbrugslån, men det er faktisk muligt at låne penge billigt. Det kræver dog, at man undersøger de enkelte lån grundigt, så man er helt sikker på, hvad det er, man går ind til. Det er altid vigtigt, at du læser det med småt, når det kommer til lån. Ellers kan du gå hen og blive snydt.

Der findes flere hurtig lån til unge, der som dig synes, at det kan være svært at få det hele til at hænge sammen økonomisk i juletiden. Ved at tage et hurtigt og billigt lån kan du skaffe nogle penge nu og her. Dem kan du så bruge på de ting, som du ellers ikke har råd til lige nu.

Igen er det vigtigt at understrege, at det er vigtigt, at du undersøger de enkelte lån grundigt. Du skal især holde øje med, at renten ikke er for høj og reglerne for tilbagebetaling.

Spar op i god tid før december

Hvis du ikke har lyst til at tage et lån, og du heller ikke mangler penge lige nu, så kan du også gå den anden vej, som er, hvor du forsøger at spare op i stedet. Dette kræver naturligvis, at du har lidt tid at løbe på. Det tager nemlig lidt tid at spare penge op ift., hvis du bare lavede et hurtigt lån med det samme.

Når det kommer til at klare julen som studerende, så kan du med fordel begynde at lægge lidt penge til siden, måske allerede fra september. Dette er en glimrende metode, som du kan bruge til at sikre dig, at du har nok penge, når juletiden endelig komme.

Du kan med fordel lægge et budget over din økonomi. Dette er i alle tilfælde en god idé, og så bliver det også nemmere for dig at se, hvor det er, du kan spare.

Find på nogle kreative løsninger

Hvis julen er lige om hjørnet, og du står og mangler penge, har du også en sidste mulighed. Dette er at finde på nogle kreative og alternative løsninger på dine problemer.

Fx er det ofte muligt at lave nogle julegaver selv. Dette er især en god idé, hvis du har lidt sans for det kreative. Ofte kan man spare en del penge på at lave julegaverne selv. Du kan også give én en oplevelse. Dette er ofte også billigere.