Julen er en tid, som betyder meget for de fleste. Det er her vi skal være sammen med familie og venner, og der er altid mange forskellige traditioner, som vi gentager år efter år. Dog er der også et økonomisk aspekt, og det kan godt være lidt svært at håndtere nogle gange. Julen er nemlig en dyr tid, og det gælder stort set uanset hvad. Der kommer nemlig altid udgifter til gaver, men herudover skal du ofte bruge flere penge på mad end normalt, og så er der selvfølgelig de faste dekorationer som juletræer og andet pynt. Derfor er det vigtigt, at du går ind i december måned med flere penge på lommen end ellers, men hvordan sørger man lige for det? Læs med her, og bliv klogere.

Læg penge til side          

Det er lyder måske temmelig åbenlyst, men det kan faktisk være utroligt svært at få gjort. De fleste af os er et helt andet sted, når solen skinner, og luften er varm, og så tænker vi ikke rigtig over, at december lurer ude i fremtiden. Men det bør vi faktisk! Du kan nemlig undgå at overtrække din konto, hvis blot du husker at lægge penge til side i løbet af året.

Det behøver ikke være et stort beløb. Du kan i princippet nøjes med at spare 100 kr. op hver måned, og så vil du have 1200 ekstra, når du når til december. Det er måske ikke så meget, men det kan hjælpe med at dække juleanden og en stor del af de gaver, du skal give til dine nærmeste. Du kan også vælge at lægge flere penge til side. Hvis du fordobler de 100 til 200 kr., bliver beløbet pludselig mere signifikant, og så kan det virkelig gøre en forskel. De fleste af os kan klare os igennem hverdagen med 200 kr. mindre om måneden, men vi kan ikke gå 2400 i minus i løbet af én måned. Derfor kan det virkelig godt betale sig at spare op, og så skal du ikke gå december i møde med svedige håndflader.

Tag et lån, hvis…

Det er altid muligt at tage et lån. Du kan se dine lånemuligheder her og blive klogere på, hvordan det hænger sammen, og hvad det koster. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke altid er en god ide at låne. Det skal nemlig ikke være sådan, at du pludselig sidder i januar uden mulighed for at betale pengene tilbage. Derfor skal du kun tage et lån, hvis du har udsigt til at få flere penge i fremtiden. Det kan for eksempel være, du vælger at arbejde ekstra for at tjene nok til at afdrage, eller at du måske ligefrem har fået nyt job. Uanset hvad skal der være udsigt til, at du kan betale lånet af relativt hurtigt.

Det kan virke fristende at tage et lån, men fornuften skal med. Der er mange måder at få råd til julen på, og du skal vælge den, der passer til din situation.