Mikrolån var meget populære for nogle år siden, og det er de nok stadigvæk. Der kan være flere årsager, der kan forklare det. Uanset hvad der skyldes den faldende popularitet, så er der nok mange der overvejer, om de skulle låne penge til at investere med. Hvis man ikke har en opsparing og vil investere, så kan man jo hurtigt blive fristet af alt muligt – specielt hvis ens venner har en masse forskellige investeringer, som de har tjent mange penge på.

Hvornår kan det betale sig at låne penge til investeringer?

Som udgangspunkt kan man sige, at det ikke kan betale sig at investere for lånte penge, med mindre man virkelig er sikker på at der er tale om en sikker investering. Problemet er bare, at ingen investering er sikker, og dermed er det måske aldrig en idé at låne penge til investeringer. Specielt når der er tale om lån med høje renter. Tager vi dog SU-lån som eksempel, som er en meget billig form for lån, så kan det måske godt betale sig, hvis markedet opfører sig som det hidtil har gjort.

Man kan egentlig sige, at hvis det forventede afkast efter skat er større end renterne efter skat, så er det jo en god idé. Problemet er bare, at mange former for lån har lige så høje renter som forventet afkast på markedet, hvorfor det bare ikke er den risiko værd. Dette er dog kun én form for risiko i forhold til investeringer. Der findes dog også en anden form for risiko, og det er selve risikoen ved investeringen. Siden her beskriver konceptet meget godt i forhold til kryptovalutaen Ether, som bliver handlet af mange i Danmark. Der er en risiko forbundet med køb af Ether, og dette er også vigtigt, at man forstår. Låner man derfor penge til den form for investeringer, så skal man virkelig forvente et højt afkast, der er risikoen værd.