Forår og sommer er festtid. Måske skal I have konfirmation, et bryllup eller en rund fødselsdag i din familie? Uanset hvad, så kræver en god fest planlægning ligesom det hurtigt kan blive en dyr affære. Læs med her og få nogle gode tips til, hvordan du kan få en vellykket fest.

Få finansieret dine festønsker

En fest er ikke altid billig, og har du ikke sparet op til ungernes konfirmation eller din runde fødselsdag i tide, kan du hurtigt se dine penge få ben at gå på. Der skal bookes lokaler, lejes service, hyres et band, købes festtøj, laves mad, og inden du får set dig om har du brugt flere tusinde kroner.

Men når alt kommer til alt, så fylder du kun rundt én gang, der er kun det ene bryllup og ungerne skal gudskelov kun konfirmeres en gang i livet. Det er med andre ord ikke her, du skal svinge sparekniven.

Heldigvis findes der mange måder at få råd til festen på. På nettet kan du hurtigt finde kontanter lån, som er nemme at ansøge om og hurtigt at få udbetalt. Så du og din familie kan få den fest, som I altid har ønsket jer, uden at gå på kompromis.

Lav festmaden selv

Ønsker du alligevel at spare lidt på økonomien, når I skal holde fest, så findes der heldigvis alternative måder at holde sin fest på. Først og fremmest kan I jo rykke festen hjem.

Naturligvis kan det være en smule besværligt, hvis I bor i lejlighed, men måske I kan låne en have et sted eller rykker festen ud på terrassen? Service, borde og stole kan være svære at undvære, men måske I skal tænke i anderledes løsninger?

Holder I bryllup, kan I jo vælge at holde en festmiddag for de nærmeste og så holde en stående reception inden. Lav selv lækre kanapéer eller snacks, som man kan stå op og spise sammen med et glas bobler.

Stå selv for underholdningen

To af de dyreste poster i festbudgettet er musik og underholdning. Måske er det ikke de vigtigste elementer til en fest, men de er alt andet lige med til at gøre festen meget sjovere.

Det er temmelig dyrt at hyre et band, men mindre kan gøre det. Lej for eksempel en jukeboks med blandede hits for alle aldersgrupper. Du kan også sammensætte din helt egen playliste med al din yndlingsmusik.

Måske du også selv skulle stå for en del af underholdningen? Du kan jo holde en sjov tale for fødselaren eller konfirmanden. Mangler du inspiration til din tale, så kan du finde mange gode jokes til forskellige anledninger online. Herefter er det blot at skrive talen og øve dig.